Hjallis
Harkimo

Millainen on Hjallis Harkimo?

Harry "Hjallis" Harkimo on muutakin kuin vain julkisuuden hänestä piirtämä kokonaisuus. Nyt hänen poikansa ja ystävänsä kertovat, millaisena Hjallis näyttäytyy heille.

"Isäni tunnetaan julkisuudessa aika räväkkänä ja temperamenttisena persoonana, mutta sen kuoren alla on aito herkkis. Isällä on myös superempaattinen puoli – hän välittää todella paljon läheisistään. Perhe on ykkönen ja isä on aina paikalla, kun joku tarvitsee apua tai tukea. 

Meillä on isän kanssa tosi lämpimät ja tiiviit välit, olemme yhteydessä päivittäin. Olen tehnyt paljon duunia faijan kanssa vuosien aikana ja oppinut häneltä esimerkiksi sen, että tärkeintä on olla aina rehellinen ja oma itsensä. Muita ihmisiä pitää kunnioittaa.

Ihailen isäni intohimoa tehdä asioita, hän on aina uskonut omaan visioonsa. Kun faijalla on jokin intohimo, hän on valmis tekemään kaikkensa sen eteen.

Poliitikkona isä tekee aina niin kuin uskoo ja kokee olevan oikein. Hän yrittää ajatella kaikessa suurempaa kuvaa ja pyrkii mullistamaan politiikkaa. Isä haluaa tehdä politiikkaa, joka on koko kansalle hyväksi. Hän haluaa tarjota kansalaisille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa.

Moni luuli, ettei Hjallis jaksa politiikkaa kauaa, mutta toisin kävi. Isä on löytänyt politiikasta uuden liekin ja intohimon, mikä on ihailtavaa."

Joel Harkimo

"Isäni tekee tosi intohimolla kaiken, mihin ryhtyy. Aika usein hänen tekemänsä jutut menestyvät, koska isä ei tee mitään puolivaloilla. Hän haluaa olla hyvä työssään. Kun isä lupaa tehdä jotakin, hän tekee oikeasti kaikkensa, jotta tavoite toteutuu.

Iskä on rento tyyppi ja välittää läheisistään tosi paljon. Hänelle on helppo puhua kaikesta, niin jääkiekosta kuin politiikasta. Nyt kun olen Jenkeissä, me jutellaan ja soitellaan joka päivä. Kun on murheita, tiedän, että isä auttaa aina.

Olen oppinut isältä, että vaikka eteen tulee välillä vastoinkäymisiä, on jaksettava tehdä töitä tavoitteidensa eteen. Vaikeina hetkinä pitää painaa entistä kovemmin. Kun jaksaa yrittää ja uskoa siihen, mitä tekee, todennäköisesti onnistuu."

Dan Harkimo

"Politiikka on isälleni intohimo, sen näkee kaikesta. Hän ei ole enää nuori kaveri, mutta saattaa olla työnsä takia maanantaina Kuopiossa, tiistaina Mikkelissä ja keskiviikkona Joensuussa. Kun isä löytää oman juttunsa, hän ei pysty lopettamaan sitä. 

Isä on suorasanainen ja sanoo, mitä ajattelee – se on mielestäni hyvä ominaisuus politiikassa. Isässä on kuitenkin myös pehmeämpi puoli, joka näkyy enemmän perheen kesken. Hän saattaa esimerkiksi itkeä, jos katsomme jotakin surullista Netflix-sarjaa.

Minulla on tosi hyvät välit isään ja hän on minulle henkilö, jolle voin kertoa kaiken. Läheiset välit johtuvat varmaan siitä, että isä on aina ollut läsnä ja osoittanut rakastavansa. Kiireestä huolimatta hänellä on ollut aikaa hakea minut esimerkiksi treeneistä nuorempana.

Isä ja äiti ovat saaneet myös minut kiinnostumaan politiikasta ja ymmärtämään sen tärkeyden."

Leo Harkimo

Hjallis ystäviensä silmin

"Siitä on varmaan sata vuotta, kun tutustuin Hjallikseen. Huumori on ollut meille aina yhdistävä asia ja myös sellainen hyvänlainen hulluus.

Minua on alusta saakka kiinnostanut Hjalliksessa se, että hän on kova poika touhuamaan. Mies tarttuu monenmoisiin asioihin pelkäämättä työmäärää ja saa hyvin aikaiseksi.

Hjallis on rehellinen persoona, joka tekee asioita vilpittömästi ja sydämellä. Hän on hyvin perhekeskeinen. Hjallis välittää omaisistaan paljon ja antaa heille aikaansa.

Hjallis on myös aika monisärmäinen tyyppi, ei mikään sellainen ennalta-arvattava. Hän on parhaimmillaan valloittava.

Ahkera. Sitä Hjallis on poliitikkona, pää tuottaa hemmetisti asioita. Välillä liiankin ahkera, toisinaan sanon hänelle, että nyt vähän jarrua.

Hjallis ei oikein osaa näytellä muuta kuin itseään – on siinäkin mielessä rehellinen mies."

Aake Kalliala, Hjalliksen ystävä, Leon kummisetä

"Hjallis on hyvin voimakastahtoinen ja määrätietoinen persoona. Ideoita on riittänyt aina. Hänellä on jatkuvasti useita projekteja meneillään ja uusia tulossa, mutta intohimoa ja kiinnostusta riittää kaikkiin. Välillä mietin, mistä Hjallis kaiken innokkuutensa ammentaa – mihin taikapataan mies on pudonnut?

Hjallis on hyvin perhekeskeinen ihminen, sellainen perheenpää. Myös ystävät ovat hänelle äärimmäisen tärkeitä – Hjallis on valmis tekemään paljon läheistensä eteen. Perhe tuo esiin hänen herkkyytensä. Tämä puoli näkyy harvoin julkisuudessa, mutta on iso osa Hjallista.

Kansan mies. Sellainen Hjallis on – helposti lähestyttävä ja hänellä on aina aikaa keskustella kaikkien kanssa. Hän kerää turuilla ja toreilla ympärilleen ihmisiä, joilla on kysyttävää ja kerrottavaa.

Hjallis uskaltaa puhua suoraan ja nostaa epäkohdat jalustalle. Hän on aina rohkeasti oma itsensä, mikä on hieno ominaisuus. Hjallis on myös hyvin itsenäinen, mistä kertoo esimerkiksi oman puolueen, Liike Nytin perustaminen."

Mika Sulin, Hjalliksen ystävä, Dannen kummisetä