Kaveria ei jätetä!

Talous pitää saada tasapainoon seuraavan hallituskauden aikana. Samaan hengenvetoon pitää muistuttaa, että meillä on varaa tehdä se ja silti pitää huolta lapsista, vanhuksista ja sairaista. Ei näitä asioita pidä asettaa vastakkain. Molemmista eli taloudesta ja aidosti apua tarvitsevista on pidettävä huolta.

Sydän ei ole oikealla eikä pakastimessa. Sydämen on oltava paikallaan.

Työikäiset ja työkykyiset pitää saada töihin. Työmarkkina on rikki eikä sen edunvalvonta enää ole tätä päivää. Sata suurinta yritystä vastaa suurelta osin viennistämme. Ne pärjäävät. Ja ne pärjäävät ilman yhteiskunnan tukea. Meidän on kannustettava pienet ja keskisuuret yritykset kasvamaan, investoimaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä töihin.

Taloudessa tärkeintä on saada välittömästi tehtyä päätökset ja suunnitelma, miten julkinen talous saadaan tasapainoon ja miten siinä edetään. Liike Nytillä on selkeä suunnitelma riittävästä sopeutuksesta ensi vuodelle. Sen pidemmälle ei voi vielä edetä ennen kuin tiedämme missä tilanteessa talous vuoden päästä on. Pelkästä talouskasvusta puhuminen on täyttä huijausta. Suomen julkinen talous on ajettu umpikujaan. Nyt on viimeinen hetki pysäyttää tämä velkaralli. Kasvava velkapääoma ja nousevat korot vievät syöksykierteeseen, joka vie meiltä kokonaan liikkumavaran. Haluamme lopettaa vallan väärinkäytön. Kokoomus on EK:n, demarit SAK:n ja keskusta MTK:n poliittinen siipi. Ei tarvitse ihmetellä, miksi Suomen talous ei ole kasvanut 15 vuoteen, kun kaikki valvovat vain omia etujaan. Mikään muutu, jos vanhat puolueet jatkavat vallassa. Työmarkkina pitää uudistaa. Tärkeintä on saada yritykset kannustavalla verotuksella kasvuun ja investoimaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä töihin. Suomi nousee vain yrittämällä ja työtä tekemällä.

 

Jos haluaa muutosta, pitää uskaltaa olla erilainen.

Veroja maksava suomalainen haluaa oikeutetusti vastinetta verorahoillensa. Kun nyt jo peruspalvelut ovat vaarassa, moni miettii, mistä syystä ylipäätänsä veroja maksetaan ja minne ne kaikki rahat häviävät. Valtion menoja on pystyttävä priorisoimaan. Perusterveydenhuolto ja vanhustenhoito ovat kohteita, joihin yksinkertaisesti pitää ohjata tarvittavat resurssit.

Liike Nyt ratkaisisi perusterveydenhuollon ongelmat ottamalla käyttöön perhelääkärimallin. Perhelääkäri toimii yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Mallin etuja ovat nopea hoitoon pääsy ja kokonaisvaltainen ennaltaehkäisevä hoito. Perhelääkäristä on useita onnistuneita esimerkkejä Euroopassa. Lääkärin ei koskaan tarvitse hoidossa aloittaa nollasta, kun hoidettavalla ei aina ole uutta lääkäriä pöydän takana.

Kela-korvausta on nostettava, jotta perusterveydenhuolto saadaan toimimaan paremmin ja hoitojonot purettua. Yritykset on kokonaisuutena nähtävä selvästi merkittävämmässä roolissa toimivassa terveydenhuoltojärjestelmässä.

Hoitajapula on akuutti asia ja tulee yhä pahenemaan. Hoitoa tarvitsevat vanhukset jätetään heitteille ja sairaita lapsia ei pystytä leikkaamaan. Näin ei voi jatkua!

Hoitajapula on ratkaistava parantamalla työoloja ja palkkausta. Hoitajien työtä on arvostettava enemmän. Tarvitsemme hoiva-alalle eri pätevyysvaatimuksia täyttäviä työntekijöitä, jotka suorittavat tehtäviä, joiden tekemiseen ei tarvita laajaa terveydenhuollon koulutusta. Eläköityneitä hoitajia pitää houkutella töihin veroporkkanoilla. Ulkomaalaisten hoitajien tuloa Suomeen pitää edistää parantamalla vetovoimatekijöitä.

Jokaiselle ikäihmiselle kuuluu arvokas vanhuus. Tarvitsemme lisää resursseja kotihoitoon ja lisäpaikkoja hoitokoteihin.

Hyvinvointiyhteiskunnan tunnistaa siitä kuinka hyvin se huolehtii lapsista, vanhuksista ja sairaista. Heistä meidän pitää huolehtia. Siihen meillä pitää olla varaa.

Hän, joka apua joskus on saanut, osaa sitä myös antaa.

Työkykyisen paras apu on tehdä töitä ja yrittää. Vain sitä kautta meillä on mahdollisuus auttaa. Vain hän, joka pitää huolta itsestään, voi auttaa heitä, jotka apua tarvitsevat.

Sadat tuhannet suomalaiset huolehtivat lähimmistään omaishoitajina. He tekevät sitä rakkaudesta. He eivät tee sitä rahasta. Asenteesta on oppimista meille kaikille. Siitä huolimatta on käsittämätöntä, että hyvinvointialueiden palkkaharmonisointi alentaa joidenkin omaishoitajien korvausta. Korvaus pitää laittaa kuntoon ja verovapaaksi.

Emme enää voi syödä lapsiemme ja lastenlapsiemme ruokapöydässä. Nyt on meidän vuoromme kääriä hihat ja siivota nurkat kuntoon. Yrittäjät ja työssä käyvät suomalaiset ovat taloutemme selkäranka. Päättäjien tehtävä on luoda heille toivo tulevaan.

Silloin meillä on mahdollisuus auttaa heitä, jotka apua oikeasti tarvitsevat. Haluamme pitää huolta lapsista, vanhuksista ja sairaista.

Kaveria ei jätetä!